Wat is het nut van een JobHulpMaatje in Apeldoorn

jobhulpmaatje Apeldoorn

Werkloosheid heeft grote gevolgen. Het heeft gevolgen voor de samenleving, het bedrijfsleven en de economie. Werkloosheid veroorzaakt bijvoorbeeld een hogere armoede en misdaad, een consumptiedaling en een zwakkere economische groei.

Werkloosheid heeft echter vooral gevolgen voor individuen, want werkloosheid zorgt voor veel onzekerheid. Hoe meer onzekerheid zo’n persoon voelt, hoe groter de negatieve invloed op zijn of haar mentale welbevinden is. Je hebt immers geen collega’s meer, dit terwijl je vrienden wel werken.

Werkloosheid heeft daardoor ook gevolgen voor de gezondheid. Het verhoogt een stressgevoel in het lichaam en veroorzaakt daarmee samenhangende problemen, zoals slapeloosheid, hoofdpijn en een hoge bloeddruk.

Het JobHulpMaatje in Apeldoorn initiatief

Als jij een werkloze in Apeldoorn bent en wel een extra zetje in je leven kan gebruiken om weer vooruit te komen. Dan heeft de gemeente Apeldoorn JobHulpMaatjes beschikbaar die ondersteuning bieden. Dit landelijke initiatief van Encour zorgt ervoor dat je als werkzoekende jouw gedachten positief, vaardigheden scherp en je werkervaring actueel houdt.

Volgens de website van JobHulpMaatje Apeldoorn werkt deze gecertificeerde en speciaal opgeleide vrijwilliger uiterst mensgericht om de werkzoekenden in Apeldoorn doelgericht te helpen. Dit niet alleen door hen te laten accepteren wie ze zijn, maar ook om te ontdekken wat het beste bij hen past om zo beter bemiddelbaar op de arbeidsmarkt te worden.

De taken van een JobHulpMaatje

Een JobHulpMaatje helpt je bijvoorbeeld productief te blijven bij het zoeken van en solliciteren naar nieuw werk. Een JobHulpMaatje kan daarnaast advies geven hoe je vaardigheden aan te scherpen of nieuwe te verwerven. Zo’n maatje neemt hierbij dus niet de taken van jou over, maar ondersteunt wel optimaal jouw vaardigheden.

Een JobHulpMaatje kan je onder meer waardevolle verbindingen laten leggen. Want netwerken is en zal waarschijnlijk altijd de meest effectieve manier zijn bij het op zoek gaan naar een nieuwe baan. Je kunt zo samen met jouw maatje ook een sterker gevoel van doelgerichtheid ontwikkelen.

Want als je elke ochtend weer wakker wordt en geen werkdoel meer voor ogen ziet, dan kun jij je als werkloze en werkzoekende behoorlijk leeg voelen. Iets wat uiteindelijk tot een depressie kan leiden.

Wie weet kun je, met een goede karma of zegening en de connecties die je met de hulp van je JobHulpMaatje hebt gecreëerd, dan zelfs een nieuw carrièrepad vinden waarvan je niet eens wist dat het bestond!

Zelf een JobHulpMaatje Apeldoorn worden

Het zou ook kunnen zijn dat je zelf als een maatje van JobHulpMaatje aan de slag wilt gaan. Want als jij (al langdurig) werkloos bent, dan kan het soms moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven en een doel in het leven te vinden. Eén van de beste manieren om dit te doen is door als vrijwilliger aan de slag te gaan met taken die bij jouw passies en interesses aansluiten.

Dus als jij denkt dat je goed naar anderen kunt luisteren, over voldoende inlevingsvermogen beschikt, en in staat bent om met je expertise werkzoekenden te coachen bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Denk dan zeker eens aan de mogelijkheid om ook een JobHulpMaatje Apeldoorn te worden.

Als JobHulpMaatje werken kan je zo een gevoel van doel en vervulling geven. Het kan daarnaast een uitstekende manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en betekenisvolle verbindingen te leggen. Het is bovendien zo dat de vaardigheden die je tijdens dit vrijwilligerswerk kunt opdoen, geweldig zijn voor het invullen van je cv. Zo kan je ook jezelf als potentiële sollicitant nog beter verkoopbaar maken!

JobHulpMaatje in Apeldoorn maakt het verschil!

Heb jij als werkzoekende in Apeldoorn al een strategie bedacht hoe je nog beter inzetbaar kunt worden tijdens jouw zoektocht naar een baan? Als je het worstelen met jouw zoektocht naar een baan beu bent, verdiep je dan eens in de hulp die een JobHulpMaatje jou kan bieden.

Want een JobHulpMaatje Apeldoorn staat speciaal voor je klaar bij elke stap, van de sollicitatie tot de vacature, van het vinden van een baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *