Weer mooi een resultaat van mooi weer

paragliding
Paragliding aan de Hollandse kust levert mooie plaatjes op (c) René Greve

Het is een heldere en zonnige dag. De zon schijnt schitterend aan de helderblauwe hemel en allerlei witte, pluizige wolken drijven langzaam langs in deze mooie lucht. Als mensen zeggen dat het buiten mooi weer is, dan bedoelen ze meestal dit soort atmosferische omstandigheden. Met uiteraard een comfortabele temperatuur en een aangename wind.

Zelfs als het weer kalm en aangenaam is, is het echter nog steeds een weertype. Het woord ‘weer’ omvat in dit geval alle atmosferische verschijnselen, dus dit zijn niet alleen extreme of slechte omstandigheden. Dus als mensen zeggen dat het mooi weer is, erkennen ze de gunstige atmosferische omstandigheden van dat moment.

Een mooie dag buiten

Zonnig is veelal het standaard antwoord dat gegeven wordt voor een ‘mooie dag buiten’, maar de realiteit is dat dit voor jou of iemand anders niet noodzakelijkerwijs mooi weer hoeft te zijn. Want als je van regenachtige dagen houdt, dan kan regenachtig weer voor jou mooi weer zijn. Als jij van onweersbuien houdt, dan denk je misschien dat dat ‘mooi’ is als je ze ziet ontstaan!

Wat voor een persoon mooi weer is, kan ook met de outdoor activiteiten te maken hebben die iemand doet. Veel buitenactiviteiten zijn vaak prettiger bij milde en aangename weersomstandigheden. We hebben het dan inderdaad over een zonnige en heldere hemel, met gematigde temperaturen. Een lichte bries kan daarnaast aangenaam zijn voor activiteiten zoals wandelen, fietsen of picknicken.

Zonnig of ander ‘mooi weer’

De meeste mensen houden van zonnige dagen, maar sneeuw is geweldig als je een liefhebber van skiën bent. Sporten in de regen kan voor sommigen een stemmingsverbeterende ervaring zijn. Dit omdat het ritmische geluid van regendruppels en de koelte op je huid een kalmerend effect creëren, waardoor jij je verfrist voelt.

Warm weer is echter geweldig als je van watersport of zwemmen houdt. Het enige weer waarbij er geen buitenactiviteiten aan te bevelen zijn, is tijdens bliksem, zware stormen of orkanen. Extreme temperaturen kunnen uiteraard ook gevaarlijk zijn als jij hier niet goed op voorbereid bent.

Een lichte tot matige wind

Er bestaan ook buitensporten die bijzonder afhankelijk van het weer en andere omstandigheden zijn. De perfecte omstandigheden voor paragliden zijn doorgaans een lichte tot matige wind, een heldere hemel en stabiele atmosferische omstandigheden.

Windsnelheden van ongeveer 5 tot 25 km/u zijn over het algemeen ideaal voor paragliden. Dit omdat een sterkere wind de activiteit uitdagender en potentieel gevaarlijker kan maken. Paragliden is daarnaast op vele bestemmingen mogelijk zolang er maar hoogteverschil is. Dit is iets wat in ons vlakke landje, dus ook in Apeldoorn, veelal een probleem is.

Mooi weer in echte bergen

Hoewel paragliden vroeger enkel in de bergen beoefend werd, werd later de liermethode uitgevonden. Daardoor is het ook mogelijk om boven ons platte Nederland te paragliden. Paragliding Zell am See levert met de aanwezigheid van echte bergen echter een veel fijnere ervaring. Zell am See is dan ook een plaats in het bergrijke Oostenrijk.

Het paragliden levert hier met een uitzicht op de Zeller See en de omliggende bergen een onvergetelijke ervaring. De Schmittenhöhe in Zell am See is dan ook niet voor niets al een lange tijd een geheime tip onder veel paragliders.

Een mooi weer geluksvogel

Ben jij als avonturier ook op zoek naar een avontuur waarbij jij je zo vrij als een vogel voelt? Zoek dan niet verder dan de beste paragliding vluchten in Zell Am See. Maar dan wel als een mooi weer geluksvogel!

Want ook hier in Zell am See is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Paragliden is immers sterk afhankelijk van gunstig (lees: ‘mooi’) weer, waarbij een heldere hemel en zachte wind ideaal voor een veilige en plezierige vlucht zijn. Want alleen zo kan de veiligheid van de deelnemers gegarandeerd worden. Dat is zo dan iets wat weer mooi een resultaat van mooi weer is te noemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *