Extreme weersomstandigheden in Apeldoorn

In ieder seizoen bestaat er natuurlijk de kans dat zich extreme weersomstandigheden voordoen. Aangezien in Apeldoorn gemiddeld gezien de meeste neerslag valt, is het verstandig om goed op te letten als extreem weer zich voordoet.

Bij extreme weersomstandigheden geeft het KNMI altijd van tevoren aan op welke manier je rekening kan houden met het weer. Het is belangrijk om dit soort adviezen ook op te volgen, aangezien er vaak door extreme weersomstandigheden gevaarlijke situaties ontstaan. Bij een zware storm wordt door het KNMI bijvoorbeeld aangereden niet de weg op te gaan als het niet noodzakelijk is.

Door jezelf aan deze voorzorgsmaatregelen te houden, is de kans een stuk kleiner dat je last krijgt van de extreme weersomstandigheden. Daarnaast is het handig om de weersvoorspellingen in Apeldoorn in de gaten te houden, zodat je op de hoogte bent wanneer er extreem weer jouw regio bereikt. Vaak zijn er namelijk enorme regionale verschillen. De Veluwe wordt bijvoorbeeld vaak getroffen door slecht weer. Zo heeft Apeldoorn vaak te maken gehad met extreme regenbuien die hebben gezorgd voor overlast in de omgeving.

Uiteraard is het per keer anders welke voorzorgsmaatregelen er nodig zijn, maar voor veel verschillende omstandigheden van extreem weer zijn er standaard adviezen. Die zijn er voor heel Nederland en dus ook voor Apeldoorn. Bij onweer is het advies om je zo klein mogelijk te maken wanneer je buiten bent en niet onder een boom te gaan schuilen, terwijl bij extreme mist vooral weggebruikers worden gewaarschuwd vanwege het beperkte zicht.

Onder extreme weersomstandigheden vallen niet alleen buien, maar ook hittegolven. Zo wordt iedereen geadviseerd bij extreme hitte minimaal twee liter vocht per dag te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − zes =